Versterk je innerlijke kracht

Welkom bij Praktijk De Meander

 

Mijn naam is Yvonne van der Heide en ik ben HBO-geschoold als natuurgeneeskundig NEI-therapeut. Daarnaast heb ik diverse opleidingen gevolgd zoals de Hbo-opleiding Medische Basiskennis en Psychosociale basiskennis, alsmede vele bij-en nascholingen gedaan op het vlak van natuurgeneeswijze en alternatieve geneeswijze, zoals Bach Bloesem Remedies, Schussler Celzouten, Reiki en Rainbow Healing, Touch for Health, EFT, coaching, NLP. 

Centraal in mijn praktijk staat het zelfhelend vermogen van de mens en ons potentieel tot herstel. In de holistische benadering is de mens een eenheid van lichaam, ziel en geest. Ik kijk dus niet alleen naar de symptomen die het lichaam fysiek of emotioneel afgeeft, maar naar de kern van het klachtenpatroon. Hierdoor kan de bron van de klachten effectief worden aangepakt zodat er concrete en goede resultaten worden geboekt en vooruitgang wordt gemaakt. 

Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC). Voor u is dit belangrijk omdat u daarmee vooraf de zekerheid hebt dat ik voldoe aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en praktijkvoering. Ook is het hierdoor vaak mogelijk om consulten te declareren bij uw ziektekostenverzekeraar indien u de juiste aanvullende verzekering hebt. 

Als BATC Natuurgeneeskundig Therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes, te weten:

1. Energie als basis van het leven. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Alles is energie; waaronder ons lichaam, gedachten, gebeurtenissen, materie. Als energie niet optimaal in ons lichaam kan stromen kunnen we na verloop van tijd lichamelijke en geestelijke klachten ervaren naast een laag energie niveau. Door energetische behandeling worden belangrijke punten in ons lichaam en onze fijnstoffelijke energie (zoals onze auralagen, chakra's en meridianen) weer in balans gebracht, kunnen klachten worden verminderd en kom je weer beter in je vel te zitten. 

2. Communicatie (prikkeloverdracht): de stroming van energie vind plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen. Door energieblokkades kan deze prikkeloverdracht beïnvloed worden waardoor overprikkeling of juist te weinig overdracht plaats vind. Stress, prikkelbaarheid, irritaties, hoofdpijn, darmproblemen en huidproblemen zijn een aantal voorbeelden van klachten die kunnen ontstaan bij een disbalans in prikkeloverdracht. Middels testmethoden gaan we uitzoeken waar het onderliggende probleem zit en welke methoden het beste kunnen worden toegepast om weer balans in prikkeloverdracht te verkrijgen. 

3. Afvoeren (drainage) van overtollige ballast en blokkades door reinigen, ontgiften en healing van afvalstoffen. We krijgen oa middels luchtverontreiniging, elektromagnetische smog en bodemverontreiniging de hele dag door vervuiling binnen die niet het hoogste goed voor ons dient. Ook door energetisch opschonen kan veel loskomen en mag dit worden afgevoerd. Opschonen is een belangrijk element, afvoeren van alle afvalstoffen is minstens zo belangrijk. Ik pas diverse technieken in de praktijk toe, afhankelijk van wat er op dat moment voor u nodig is.

4. Voeding: voeding kan het lichaam vitaliseren, ondersteunen en verrijken en versterken. Verkeerde voeding kan het lichaam echter belasten. Enige kennis over voeding is daarom voor iedereen die gezond wil leven van belang. In de praktijk zien we dat veel klachten voortkomen uit het niet goed functioneren van darmen. Ik test uit of er voedingsmiddelen zijn die belastend werken voor uw lichaam en welke juist een positief effect hebben. Ik maak een overzicht van de balans of juist disbalans van de vitaminen, mineralen en sporenelementen huishouding.

5. Geestelijke welzijn; inzicht of bewustzijn geven van onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten en emotionele problemen. Meer bewustzijn helpt je weer in je kracht te gaan staan en oude overtuigingen en gedragspatronen los te laten. De inzichten en handvatten die je aangereikt krijgt geven weer inspiratie en uitzicht om jouw bewustzijn te verruimen en stappen te maken op jouw levenspad. 

Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met mij op.